Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

studentondersteuning

Bij Astrum College willen wij samen het beste uit jou naar boven halen. We willen een succes maken van je studie en daarom is er de mogelijkheid om, naast de begeleiding van jouw studieloopbaanbegeleider en docenten, extra ondersteuning te krijgen. De medewerkers van het team studentenondersteuning staan voor jou klaar en kunnen je adviseren.

STUDENTONDERSTEUNING: VOOR WIE?

Jij als student bent uniek. Bij Astrum College vinden wij het belangrijk om aandacht te hebben voor wat jij nodig hebt. Dit doen wij door maatwerk te bieden, ook als het gaat om (extra) ondersteuning of aanpassingen. We bieden iedereen de kans op een succesvolle beroepsopleiding. Als jij je aanmeldt bij Astrum College, kun je aangeven of jij behoefte hebt aan extra ondersteuning. Zo kunnen we je direct zo goed mogelijk helpen. Je kunt dan denken aan ondersteuning bij het leren leren, plannen en organiseren, ADHD, autisme, faalangst en omgaan met veranderende situaties.

Als je tijdens je studie merkt dat je extra ondersteuning nodig hebt, kun jij je aanmelden bij het team studentondersteuning. Vaak gaat dat in overleg met je studieloopbaanbegeleider (slb’er).

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Je kunt je bij je slb’er aanmelden bij studentondersteuning voor de volgende begeleiding:

Studentondersteuning

Onze medewerkers kunnen jou op heel veel verschillende manieren helpen tijdens je studie: bijvoorbeeld als het privé even niet gaat zoals je zou willen, je financiële hulp kunt gebruiken of als je wilt leren om beter voor jezelf op te komen. Studentondersteuners gaan samen met jou op zoek naar wat jij wilt bereiken.

Studentondersteuners zijn er ook voor jou wanneer je langer of chronisch ziek bent of een beperking hebt. Tijdens jouw studie zijn er diverse manieren van begeleiding en aanpassingen mogelijk, dit wordt samen met jou bepaald.

Studiekeuze- en loopbaanondersteuning

Soms kan het zo zijn dat je tijdens het schooljaar beseft dat je niet op de juiste plek zit en dat de studie toch niet bij je past. Hierbij kunnen wij jou dan helpen door samen te zoeken naar een nieuwe, passende studie of naar werk. Daarnaast kunnen we je ook helpen na het behalen van je mbo-diploma als je wilt doorstromen naar een vervolgopleiding.

Lokaal 10

Soms kan het zijn dat het allemaal niet gaat zoals je zelf zou willen, je vindt het lastig om jezelf te motiveren, je komt vaak te laat, je kunt (nog) niet op stage en/of je weet niet of je de opleiding wel gaat afronden. In Lokaal 10 helpt een studentondersteuner jou intensief. Met de juiste begeleiding werk je aan jouw gedrags- en beroepsvaardigheden om de goede richting op te gaan.

Remedial Teaching

Wanneer jij aan de start van je studie hebt aangegeven dat je dyslexie of dyscalculie hebt, begeleidt de studentondersteuner jou en zorgt zij dat jij de juiste faciliteiten krijgt. Ook bij een vermoeden van dyslexie kun je begeleiding aanvragen. Voor het aanvragen van extra tijd voor een toets is het wel belangrijk dat je een dyslexieverklaring hebt. Het kan ook zijn dat je een andere diagnose hebt, bijvoorbeeld ADD of ADHD en je daarom soms wat langer doet over je toetsen. Ook dan kunnen we extra tijd of aanpassingen regelen voor je toetsen.

Bijlessen taal- en rekenonderwijs

Er worden op diverse momenten bijlessen Nederlands, Engels en rekenen verzorgd door vakdocenten. Je kunt hier als student voor in aanmerking komen op advies van een docent.

Jeugdarts

Elke drie weken is er een schoolarts op onze locatie; wanneer je niet bij je eigen huisarts terecht wilt of kunt, is zij er voor jou.